7 redenen om met een personal trainer aan de slag te gaan
22 februari 2020 
in Sporten

7 redenen om met een personal trainer aan de slag te gaan

Ben je het zat om elke week naar de sportschool te gaan en weinig resultaat te zien?Sleep je jezelf keer op keer naar die (Bodypump-)les terwijl je stiekem weet dat je op deze manier nooit je doel zal bereiken? Dan is een personal trainer wellicht de oplossing voor jou!

Wat kun je precies van een personal trainer verwachten?

1. Je gaat grenzen verleggen

Een personal trainer kan jou motiveren om tot het uiterste te gaan. Als je zelf traint stop je vaak op een punt dat je lichaam nog wel wat meer zou kunnen hebben. Een personal trainer kan jou over dat punt heen tillen en helpt je zo om je eigen grenzen te verleggen.

2. Je kunt er terecht met speciale wensen

Als je alleen je bovenlichaam wilt trainen, overtollig vet wilt verliezen of vanwege een blessure specifieke begeleiding nodig hebt, dan is een personal trainer ideaal. Hij of zij zorgt voor coaching op maat, speciaal ontworpen voor jou en jouw persoonlijke behoeften.

3. Je zult sneller resultaten behalen

Ben je al weken, maanden of misschien zelfs jaren aan het trainen hebt zonder echt een doel te hebben behaald? Dan personal trainingis het misschien tijd voor een ander perspectief. Een personal trainer neemt samen met jou de doelen die jij voor jezelf gesteld hebt onder de loep. Ook kan hij/zij bepalen of deze wel realistisch zijn.

4. Je krijgt een unieke work-out

Uiteraard moeten trainingsessies fysiek als mentaal uitdagend zijn. Daarnaast moet er ook bekeken worden hoeveel van alles voor jou nodig is. Met hoeveel krachttraining, cardio en rust behaal jij het beste resultaat? En hoe zorg je dat je niet te weinig en niet teveel traint? De antwoorden op die vragen zijn voor ieder persoon anders. Een personal trainer coacht jou daarom op de wijze die bij jou past.

5. Je lichaam krijgt nieuwe impulsen

Eén van de grootste redenen waarom sporten vaak niet lukt is herhaling. Altijd maar dezelfde oefeningen, dezelfde Personal Training Marlies Boschsleur. Een personal trainer kan hierop anticiperen en voorkomen dat je het plezier in sporten verliest. Ben je op een routine uitgekeken? Overleg het simpelweg met je trainer en de volgende week wordt je weer op een frisse manier uitgedaagd.

6. Je krijgt een goed gevoel

Als je lekker in je vel zit straal je dit ook uit naar buiten toe uit. Personal trainers helpen je daarom niet alleen jouw fysieke doelen te behalen, maar zorgen er indirect ook voor dat jeweer gaat stralen. Ze geven je positieve feedback en willen jou zien groeien.

7. Je voert alles correct uit

Ben jij wel eens superenthousiast gaan hardlopen, fitnessen, fietsen o.i.d en kwam je meteen na de eerste sessie thuis met een blessure? We beginnen vaak bloedfanatiek en willen er vol voor gaan. Het is echter verstandig, zeker als je net begint, om het rustig op te bouwen. Een goede personal trainer laat je grenzen verleggen, maar altijd op een verantwoorde manier. Je traint met iemand die jouw ideale tempo kent en je alle oefeningen correct laat uitvoeren. Dit kan je op termijn een hoop pijn en leed besparen.

Ben je op zoek naar een personal trainer in Schiedam of Vlaardingen?

Lizet Bakker personal trainerLizet Bakker helpt jou graag verder! Zij doet van jongs af aan fanatiek aan sport, waaronder kickboksen en fitness. Uit eigen ervaring weet ze ook hoe het is om niet meer te kunnen sporten. Dit maakt haar uitermate geschikt om alle soorten cliënten – van beginners tot gevorderden – te begeleiden. Lizet helpt ook jou graag verder. Zodat jij je weer fit van binnen èn van buiten kunt voelen.

Over de schrijver
Lizet Bakker is de oprichter en eerste trainer van MoveMakers, en heeft passie om zoveel mogelijk vrouwen in beweging te brengen! Sporten is het perfecte middel om fysieke, mentaal en emotioneel in balans te blijven.
Reactie plaatsen