8 voordelen van een bootcamp
29 mei 2018 
in Sporten

8 voordelen van een bootcamp

Bootcamphet klinkt heftig en zwaar. Maar voor iedere vrouw is het zeker aan te raden om tenminste één keer een bootcamptraining te ervaren. Wat is het eigenlijk precies?  Mijn definitie van bootcamp luidt: sporten in groepsverband waarbij je op een totale manier intensief met je eigen lichaam aan de slag gaat. Je doet aan krachttraining en werkt tegelijk aan je uithoudingsvermogen: circuittraining en interactieve spelelementen staan hierbij centraal. Een bootcamp kan zowel binnen als buiten gegeven worden.

En wat zijn nu de voordelen van zo’n bootcamp?

1. Je traint in een groep gelijkgestemden

Als je meedoet aan een bootcamptraining (bijvoorbeeld Binnen Bootcampo f BoksBootcamp in Schiedam!) sport je gegarandeerd met mensen die met jou op één lijn zitten. Je ontmoet sociale vrouwen en/of mannen die ook op deze intensieve maar o zo leuke manier willen afvallen, sterker willen worden en conditie willen opbouwen.

2. Het is een momentje voor jezelf

Een trainingsbootcamp is tijd voor jou en jou alleen. Geen afleiding van manlief, de kinderen, werk of wat dan ook. Je mag je een uur lang helemaal op jezelf concentreren waarna je weer lekker in je vel zit. En doordat er altijd tempo in de oefeningen zit heb je niet de kans om na te denken over de dagelijkse beslommeringen waar je je anders door zou laten afleiden.

3. Je krijgt persoonlijke aandacht

Een goede bootcamp-coach zal altijd persoonlijke aandacht aan jou besteden, omdat hij/zij niets liever wil dan jou te helpen bij het fitter worden. Dit betekent dat jij je persoonlijke doelen met je coach kunt bespreken en echt op een effectieve wijze jouw doel kunt behalen.

4. Je krijgt de motivatie om gezonder te gaan leven

Inhakend op bovenstaand punt: bootcamp is het middelpunt van een gezond leven. Want intensief sporten betekent dat je gestimuleerd wordt om bewuster om te gaan met lichaam en voeding. Als je constant het gevoel hebt dat meer je uit je trainingen wilt halen ga je vanzelf gezonder eten om je lijf van de brandstoffen te voorzien die het nodig heeft om grenzen te blijven verleggen. En van meer beweging en betere voeding leeft ieder mens langer en gelukkiger.

5. Het is een goede afleiding

Als je alleen maar thuis zit en een dieet volgt zijn er altijd verleidingen in de buurt. Een goede manier om dit probleem te omzeilen is jezelf de hele dag door zoveel mogelijk bezighouden. Lekker erop uit om te gaan sporten met andere enthousiaste vrouwen is dan een ideale activiteit. Zolang je beweegt kun je immers geen verkeerde dingen eten. Bovendien verstevig je ook nog eens je spieren, vergroot je je conditie en kun je er ongewenste kilo’tjes mee kwijtraken.

6. Het is elke keer wat anders

Voor een goede bootcamp geldt dat geen enkele training hetzelfde is. Het is iedere keer weer een spannende nieuwe workout. Per sessie ligt de focus op een ander element: eerst op de buikspieren, dan op coördinatie en spel en daarna op het uithoudingsvermogen.

7. Bootcamp: ook voor thuis of in de tuin

De oefeningen die je tijdens de bootcamp-sessies leert zijn niet alleen exclusief in die context uit te voeren. Je kunt de meeste ook gewoon thuis doen. Alles wat je nodig hebt is een vrij kwartiertje en je eigen lichaam. In je eigen woonkamer of tuin kun je op ieder gewenst moment squatten, lunges doen, je buikspieren trainen, enzovoort. Je bent niet constant gebonden aan de bootcamp; zodra je een oefening onder de knie hebt kun je trainen waar en wanneer jij dat wilt.

Dus ga ervoor en zoek een bootcamp bij jou in de buurt. Woon je in of rond Schiedam, Spaanse Polder of Vlaardingen? Kom dan vooral een keer kennismaken met MoveMakers – By Lizet!

Heb jij al een keer meegedaan aan een bootcamp? Wat levert het jou op?

Over de schrijver
Lizet Bakker is de oprichter en eerste trainer van MoveMakers, en heeft passie om zoveel mogelijk vrouwen in beweging te brengen! Sporten is het perfecte middel om fysieke, mentaal en emotioneel in balans te blijven.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down