Alle ins en outs over hardlopen in Schiedam en Vlaardingen

Alle ins en outs over hardlopen in Schiedam en Vlaardingen

Hardlopen of joggen: het is een van de makkelijkste manieren om te beginnen met sporten. In feite is een paar goede hardloopschoenen het enige dat je nodig hebt. En met de juiste kleding kun je in elk soort weer lopen. Je bouwt zo op een leuke manier je conditie op, terwijl je nieuwe omgevingen kunt ontdekken in de gezonde buitenlucht. En als je tijdens je rondje een aantal krachtoefeningen tussendoor doet kun je elke spiergroep trainen die je maar wilt. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om in je eentje hard te lopen, maar het is aan te raden om een maatje te zoeken of lid te worden van een hardloopclub. Als je graag met iemand samen wilt lopen, maar je kunt niemand vinden in jouw buurt, kijk even op de website Sportpartner.  Je kunt ook meedoen aan een start clinic via Start to Run. Deze hardloopprogramma’s worden in het hele land gegeven: super om jezelf gemotiveerd te houden. Met hardloopmaatjes en programma's zorg je ervoor dat je letterlijk en figuurlijk in beweging blijft. Het is namelijk anders heel makkelijk om te denken van: 'Nou, vandaag sla ik even over, het was ontzettend druk op het werk en wil ik op tijd naar bed.' Zo zijn er duizenden excuses te verzinnen om de hardloopschoenen te laten staan. Een van de mooiste kwam ik tegen bij Darumi: ‘ik wilde zo graag hardlopen, maar ik kon helaas niet naar buiten. Het weekend stond voor de deur.
Het maakt niet uit hoe hard je loopt, je bent altijd sneller dan de mensen op de bank.

Welke hardloopgroepen heb je in Schiedam en Vlaardingen?

In Schiedam vertrekt er via de sportschool Sportinstituut Schiedam twee keer per week een hardloopgroep. Deze is voor zowel beginners als voor gevorderde lopers. Op hun website kun je alle informatie vinden over de vertrektijden en kosten. De naam is Loopgroep de Vroege Vogels. In Vlaardingen heb je de Loopschool. Dit is een mooie optie voor mensen die graag  in kleine groepen lopen en het prettig vinden om professionele begeleiding te krijgen. Heel belangrijk is dat elke groep elkaar motiveert en enthousiasmeert. Op deze manier hoef je je niet alleen te voelen als je net begint met hardlopen. Ook in Vlaardingen: Tino Hoogendijk. Zij bieden twee keer per jaar een nieuwe loopschool aan, bestaande uit een cursus die 10 weken duurt. Je kunt meedoen op je eigen niveau. Alle trainingen worden uitgevoerd onder deskundige begeleiding. Tot slot kun je in Vlaardingen terecht bij Ateliekvereniging Fortuna. Hier kun je hardlopen, maar zoals de naam al aangeeft is kun je je ook wagen aan andere elementen die bij atletiek horen. Een aanradertje voor diegenen die behoefte hebben veel afwisseling.

Welke hardloopevementen zijn er in de buurt van Schiedam en Vlaardingen?

Een hardloopevent is de ideale manier om jezelf uit te dagen en te testen. Op het moment dat jij je inschrijft heb je een concreet doel om voor te trainen. Zo heb je een ferme stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Op de Hardloopkalender vind je alle evenementen in de omgeving van Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Ook als je een keer verder het land in wilt kun je op deze website terecht. Je vindt hier evenementen voor wandelen, snelwandelen en hardlopen: Op hardlopen.nl kun je ook allerlei activiteiten vinden, zowel grote als kleine. Neem dus vooral ook een kijkje op deze website.

Welke routes kun je lopen in Schiedam?

Via deze link vind je een aantal heel leuke routes die je in Schiedam kunt lopen.

Wat zegt het stemmetje in jouw hoofd dat je ervan weerhoudt om te gaan hardlopen?

Dat je het te druk hebt? Dat je beter morgen kunt gaan? Dat je te moe bent? Dat je je niet lekker voelt? Dat je teveel stress hebt? Dat het regent? Dat het buiten veel te warm is? Dat je enige hardloopshirt al in de was zit?

Vertel dat stemmetje dan het volgende terwijl je je hardloopschoenen aantrekt:

  • Hardlopen houden de hersenen jong en vitaal.
  • Hardlopen is gratis en je wordt er gelukkiger en blijer van
  • Hardlopen helpt je bij het afvallen
  • Hardlopen versterkt je immuunsysteem, dus je wordt minder snel en minder vaak ziek
  • Hardlopen bevordert je zelfvertrouwen
Heb jij nog tips voor leuke hardloopwedstrijden of -evenementen? Weet jij een leuke vereniging in de buurt van Schiedam of Vlaardingen? Geef het aan ons door! Geniet vooral van het hardlopen en je hoofd leegmaken!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down