Hockey: een fijne teamsport

Hockey is een sport die geschikt is voor jong en oud. De meeste jongens en meisjes beginnen ermee op zeer jonge leeftijd. Maar je ziet ook regelmatig middelbare scholieren, studenten en zelfs ouderen op het veld staan. Het maakt dus helemaal niet uit in welke leeftijdsfase je zit, als je op zoek bent naar een nieuwe activiteit dan is hockey altijd het overwegen waard. Vroeger werd hockey echt als een kaksport gezien, exclusief voor welgestelde mensen. Dit beeld is echter in de loop der jaren sterk veranderd. Het is nu veel meer een sport voor iedereen geworden; niet alleen qua toegankelijkheid, maar ook qua populariteit. Het winnen van het wereldkampioenschap door de dameshockeyploeg in 2006 heeft daar zeker aan meegeholpen. Dus laten we deze teamsport eens onder de loep nemen en kijken welke voordelen hockey voor jou kan hebben.

Enkele voordelen van hockey

  • Zelfontwikkeling
Hockey is een zeer technische sport, dus je bent eigenlijk nooit uitgeleerd. Er zijn altijd punten waarop je jezelf kunt verbeteren, zoals bijvoorbeeld bal- en stickbeheersing, aanspeelbaarheid en schotprecisie. Daarnaast leer je ook functioneren in een team.
  • Beter uithoudingsvermogen
Hockey is een duursport. Je moet het een hele wedstrijd vol kunnen houden en een aanzienlijk deel van de trainingen wordt besteed aan conditie. Ideaal dus als je al een liefhebbend toeschouwer bent, het fijn vindt om met anderen samen te sporten en liever de loopband vermijdt.
  • Je leert keuzes maken
Hockeyen is keuzes maken, net als elke veldsport. Speel je de bal nu af of niet? Loop je nu op die tegenstander af of niet? Zo ontwikkel je een goed gevoel voor timing en overzicht en leer je het hoofd koel houden als je binnen twee seconden moet beslissen wat je gaat doen.
  • Goede balans en coördinatie
Om echt lekker te kunnen hockeyen is het prettig om snelheid en kracht te hebben. Om dit te kunnen bereiken wordt er veel getraind op balans en coördinatie. Want dat heb je nodig als je met een stick in je handen over het veld holt. Je moet uitkijken waar je loopt, zorgen dat je niet over je stick en je eigen voeten struikelt en ook nog eens behendig met een bal kunnen omgaan. Kortom: je leert je zintuigen op scherp te zetten! Dit mag een simpel optelsommetje genoemd worden: al ballen meppend heen en weer rennen op een hockeyveld = calorieën verbranden. En als het goed is ga je zo op in een spannende wedstrijd dat je daar helemaal geen moeite voor hoeft te doen.
  • Leuke feestjes
Oké, dit heeft natuurlijk niets met hockey als sport te maken. Toch is het een leuke sociale bijkomstigheid dat je bij veel hockeyclubs op z'n tijd kunt genieten van leuke feestjes. Het is een makkelijke, informele manier om je teamgenoten eens op een andere manier te leren kennen. Let er wel op dat je niet teveel hapjes naar binnen werkt, anders moet je op de volgende training twee keer zo hard aan de bak...!

Hockeyvereniging: HC Schiedam

Deze hockeyclub is tot stand gekomen na een fusie van SH Spirit en Asvion. Het is een mooie vereniging en met meer dan 1300 leden vrij groot. HC Schiedam is gesitueerd in het prachtige Hargapark en beschikt over zes kunstgrasvelden en een miniveldje. Het is mogelijk om op ieder niveau te trainen. Er zijn diverse specialisten in dienst die ervoor zorgen dat je tactisch en technisch snel vooruitgang kunt boeken. De prijzen bij deze hockeyclub zijn leeftijdsgebonden. Op de officiële van deze hockeyvereniging kun je meer informatie vinden. Wil je liever ergens anders hockeyen, bijvoorbeeld bij een minder grote vereniging? Dan kun je altijd uitwijken naar Rotterdam of Vlaardingen. In laatstgenoemde plaats vind je bijvoorbeeld de hockeyclub VMHC-Pollux, die met 700 leden zeker geschikt is voor degenen die op zoek zijn naar iets kleinschaligers.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down