Weekendtip: fietsen in en rond Schiedam

Schiedam is een prachtige stad met een oud centrum dat teruggaat tot het jaar 1275. Schiedam staat vooral bekend om zijn jeneverproductie, er zijn dan ook flink wat pakhuizen te vinden. Tegenwoordig is het ook een stad om heerlijk te fietsen. Ondanks dat Schiedam midden in de Randstad ligt zijn er prachtige plekken waar je volop kunt genieten van het groen en de rust. Dus heb jij behoefte aan frisse lucht, een gratis dosis vitamine D en lichaamsbeweging? Pak dan je fiets en maak eens een ritje door Schiedam! Behalve dat je er op een leuke manier alle leuke plekjes van Schiedam mee kunt ontdekken, heeft fietsen natuurlijk meerdere voordelen:
  1. Uit een studie van Standford University blijkt dat mensen die lijden aan slapeloosheid veel baat kunnen hebben bij 20-30 minuten fietsen per dag. Het bevordert de slaapkwaliteit en helpt je om sneller in slaap te komen.
  2. Het is goed voor je hart en de bloedsomloop. Wetenschappers van Purdue University hebben geconcludeerd dat regelmatig fietsen het risico op hartziekten met 50% kan verlagen.
  3. Je verstevigt kuit-, dij- en bilspieren.
  4. Fietsen is een uitstekende manier om stress tegen te gaan.
  5. Net als elke vorm van beweging kan fietsen een middel zijn om overtollige kilo’s kwijt te raken. Een voordeel is dat het je gewrichten nauwelijks belast. Dus als je vanwege bijvoorbeeld knieproblemen niet kunt hardlopen is fietsen een prima alternatief.
Als je gaat fietsen in en om Schiedam zijn er twee plekken die je absoluut in je route moet opnemen.

1. De oude binnenstad van Schiedam

Als je op de fiets stapt, vergeet dan vooral niet door de binnenstad van Schiedam te fietsen. Het is een historisch centrum met prachtige grachtenpanden, mooie waterwegen en ouderwetse bruggen. Je kunt een prachtige fietsrouted oor de binnenstad uitstippelen en steeds even stoppen bij een paar bezienswaardigheden, zoals: Het zakkendragershuisje. Fiets vooral langs dit unieke huisje dat in 1725 is gebouwd als gildehuis van de zakendraggers. Je vindt het op Oude Sluis 17 in Schiedam. Het Nationale Jenevermuseum is zeker ook de moeite waard om eens te bezoeken. In dit museum vind je een echt traditonele branderij die nog met kolen wordt gestookt. Het pand bevindt zich op de Lange Haven. De molens van Schiedam zijn ook zeer de moeite waard, met name Molen de Kameel en de Nieuwe Palmboom. De laatste werd oorspronkelijk gebruikt om de grondstoffen voor de jenever te malen.
  1. Midden-Delfland: Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Delft

Midden-Delfland is een prachtig gebied midden in de randstad, gelegen tussen de steden Schiedam, Vlaardingen en Delft. Er zijn weidse polders, wandel- en fietsroutes, lokale boerderijen en je kunt er ook nog ouderwets rondtrekkende schaapskuddes tegenkomen. De verschillende fietsroutes zijn gemakkelijk te volgen dankzij duidelijk zichtbare fietspalen. Er is schitterende natuur met recreatieve bedrijvigheid en voldoende plek om bijvoorbeeld te picknicken of een rondvaart te maken.

Mooie fietsroutes in Schiedam en omstreken

Op deze pagina heb ik een handjevol prachtige fietsroutes voor je verzameld, zodat je snel en makkelijk vanaf jouw eigen fiets al het moois kunt gaan ontdekken dat Schiedam e.o. te bieden heeft. 1. Een ideale combinatie van fietsen in de natuur, maar ook genieten van de oude binnenstad. Aantal kilometers:  36 2. Wil je molens bekijken en genieten van de natuur in de buitengebieden van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis? Dan is deze route ideaal. Aantal kilometers: 43 3. Het groene Schiedam: lekker door het groen en volop genieten van de buitenlucht. De randstad is zeker niet alleen maar bebouwing en drukke wegen. Aantal kilometers: 17 4. Deze fietsroute is voor de echte liefhebber van steden en kunst. Je fietst langs prachtige gebouwen in Rotterdam en kunt volop genieten van de prachtige architectonische hoogstandjes die deze stad rijk is. Denk hierbij aan de Van Nelle Fabriek, de Euromast en meer. Op deze route doe je ook een stukje Schiedam aan. Aantal kilometer: 41 Ben jij bekend met Schiedam en omstreken en ken je nog een andere schitterende fietsroute die je zou willen delen? Laat het ons vooral weten.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down