Wil jij gaan tennissen?

Tennissen is een prachtige sport waarmee je makkelijk in conditie kunt blijven. In Schiedam en omgeving zijn er veel mogelijkheden om lid te worden van een tennisclub of ergens een baan te huren voor een partijtje tussendoor. Heb je nog nooit getennist? Je kunt in Schiedam en omstreken snel en makkelijk een geschikte instructeur vinden.

Waarom zou je gaan tennissen?

 1. Het is een mooie manier om jezelf uit te dagen en iets nieuws te leren. Tennis is namelijk een sport waar veel vaardigheid bij komt kijken.
 2. Het is goed voor de gezondheid. Elementen die je traint zijn o.a. balans, coördinatie, snelheid en uiteraard conditie.
 3. Bij tennis gaat er het niet alleen om dat je de bal over het net slaat, maar je leert rekening houden met heel veel dingen tegelijk: de wind, eventueel publiek, je eigen gedachten, bewegingen van de tegenstander, etc. Je leert dat je niet alles kan controleren, maar je concencreert je op die dingen die je wel helemaal in de hand hebt.
 4. Het is gezellig. Tennissen kun je niet alleen doen, je hebt altijd een ander nodig. Neem eens je partner, een familielid of een goede vriend mee naar de baan. Of ga in je eentje en leer ter plekke nieuwe mensen kennen terwijl je samen een balletje slaat.
 5. Tennis is geschikt voor alle leeftijden. Op je 80ste doe je misschien niet meer zo snel mee aan een lesje Body Pump, maar tennissen kan altijd.

 Welke tennisverenigingen zijn er zoal in Schiedam?

Tennisvereniging Schiedam Noord Dit is een vereniging met ruim 300 leden. Het park ligt tussen Schiedam en Vlaardingen in en bestaat uit acht smash courts, vier gravelbanen en zes binnenbanen. Dat betekent dat je in elk seizoen heerlijk kunt komen tennissen. Zowel de competatieve als de recreatieve speler is er van harte welkom. Tennispark Spieringshoek Spieringshoek beschikt over 10 verlichte buitenbanen van kunstgras. Ze zijn altijd open, zelfs in de winter. Dus hier is het ook mogelijk om het hele jaar door te tennissen. Drie verenigingen spelen op deze baan, maar particulieren kunnen ook gewoon een baan huren zonder dat daar een lidmaatschap voor nodig is. Tenniscentrum Kethelhaghe Hier kun je zowel tennissen als badmintonnen. Kethelhaghe vind je in Schiedam-Noord. Er zijn negen smash courts en zes binnenbanen. Parkeren is geen probleem en bij mooi weer kun je na afloop lekker op het terras zitten. Tennispark van Vliet Dit tennispark ligt aan het Julianapark. Zij hebben zeven verlichte gravelbanen en een gezellige kantine met terras. Zoals de naam al zegt wordt de boel gerund door de familie van Vliet. Je kunt lid worden of een losse baan huren. De tennislessen worden verzorgd door professionals.

De kosten van tennis

Tennis stond ooit bekend als een elitesport, maar tegenwoordig is het voor iedereen toegankelijk. Rackets zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen, de meeste zijn heel betaalbaar, en dure witte tenniskleding is lang niet overal verplicht meer. Voor starters is het een tip om bijvoorbeeld op Marktplaats te zoeken naar een outfit en een tennisracket. Het is immers zonde om meteen gloednieuwe spullen aan te schaffen als je nog niet zeker weet of tennissen wel iets voor je is. Bij de meeste tennisverenigingen kun je bovendien rackets lenen of huren: nog een makkelijke manier om geld te besparen! De kosten voor een lidmaatschap kan per tennisvereniging erg uiteenlopen. Gemiddeld betaal je zo rond de 200 euro per jaar. Sommige verenigingen brengen extra kosten in rekeningen, zoals het gebruik van de bar. Helaas zijn jaarcontracten op heel veel plekken de norm, maandcontracten zijn in de tenniswereld nog vrij zeldzaam . Dus ga  van tevoren goed na wat het meest gunstig is voor jou. Let ook op kortingen, vooral als je student of 65-plusser bent.

Waar moet je verder op letten bij het kiezen van een geschikte tennisclub?

 • Openingstijden
 • Zomer- en wintervoorzieningen
 • Staat van het clubhuis (indien aanwezig)
 • Douches
 • Mogelijkheid om een proefabonnement te nemen
 • Maandelijkse opzegtermijn, of niet?
 • Kosten van losse baanhuur
 • Wat je precies krijgt voor de prijs van een lidmaatschap
Bij deze wens ik je heel veel tennisplezier! Heb je nog vragen, of ken je een leuke club in Schiedam die we hier niet hebben genoemd? Laat het gerust weten.
Reactie plaatsen