bootcamper astrid

Moeheid omslaan in energie

Astrid Verhagen

“Het is heerlijk om de moeheid van het werk eruit te slaan en daar energie voor terug te krijgen!”

Astrid Verhagen is 43 jaar en woont in Vlaardingen. De van oorsprong Rotterdamse is getrouwd en moeder van twee pubers. Twee keer per week gaat ze na haar werk naar By Lizet voor een BoksBootcamp. Daarna komt ze volgens eigen zeggen ‘helemaal blij’ thuis.


“Ik werk achter de balie op de poli van een ziekenhuis en heb dus veel contact met mensen. Ik wil 100 procent aandacht hebben voor de patiënt die voor me staat en geef me helemaal, dus aan het einde van zo’n werkdag ben ik echt moe. Het is lekker om dat van me af te slaan. De opstoot is m’n favoriet. Korte krachtige stoten geven, vind ik heerlijk. Ik sla liever één keer goed hard dan dat ik drie keer een stootje geef. Anderen zeggen wel eens: ‘Zo das hard, vind je ‘t lekker ofzo?’”

boksen met astrid

‘Soms reageert je lijf gewoon’

“Ongeveer een jaar geleden kwam ik via via terecht By Lizet; meer dames uit het ziekenhuis sporten bij haar. Ik deed hiervoor aan ‘kickfun’ in Vlaardingen, dat stopte. Toen heb ik Lizet gebeld en heb ik bij haar een-op-een bokscoaching gevolgd. In dat uur gaf ze me veel inzichten over hoe je lijf reageert op emoties.


Die persoonlijke les bracht me veel. Ik ben iemand die lang doorgaat, dingen opkropt en dan kan ik ineens boos worden. Vaak is dat dan eigenlijk geen boosheid, maar verdriet. Dat wist ik ergens wel, maar soms reageert je lijf gewoon. Ik merk nu eerder hoe mijn lijf op iets reageert en luister daar beter naar. Ik kan het echt iedereen aanraden om zo’n personal coaching te doen. Je leert jezelf veel beter kennen.”

‘Ik sportte plichtmatig, hier heb ik lol!’

“Na die coaching heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen. Sindsdien volg ik twee keer per week de BoksBootcamp, iets wat ik echt voor mezelf doe. Ik heb er niet zozeer meer spierballen van gekregen, maar in m’n hoofd is het veranderd. Ik voel me krachtiger, ik mag er gewoon zijn! Dat bedoel ik niet arrogant hoor, maar het is voor het eerst in mijn leven dat ik met plezier sport en er zoveel energie uit haal. Ik heb altijd gesport, maar ging vaak omdat ik een abonnement had. Deed het plichtmatig, hier heb ik echt lol! Sinds By Lizet besloot ik ook om niet meer te hangen aan andere mensen. Ik sport gewoon voor mezelf.”


“Aan de lessen doen maximaal 10 deelnemers mee, een klein groepje waar je intensief contact mee hebt. We beginnen altijd met een warming up: rennen, hoge knieën, hakken-billen enzovoort en dan gaan we boksen. Uiteraard heb ik wel een paar favoriete sportmaatjes. Dan merk je dat je op elkaar ingespeeld bent; dat iemand lekker meebeweegt als je slaat.”

sporter astrid

'Ik ben wie ik ben en mag er zijn!”

“Als het weer het toelaat trainen we buiten, heerlijk! De lessen zijn heel interactief en Lizet is leuk. Je kan alles aan haar vragen, ze is begaan en betrokken en overziet de groep. Ze is heel positief naar iedereen toe, het maakt niet uit wat je conditie of je formaat is. Ze kent ook van iedereen de blessures, dan zegt ze bijvoorbeeld: ‘iedereen doet hoge knieën, en jij doet lunges.’”

“Ook is het prettig dat we met alleen maar vrouwen trainen. Als er mannen in de buurt zijn, heb ik altijd een soort prestigedrang. Hier heb ik niet het idee dat ik beter m’n best moet doen: ik ben wie ik ben en mag er zijn!”

arrow_drop_up arrow_drop_down