Page content

article content

Lekkere conditietraining in Schiedam

Een goed uithoudingsvermogen willen we allemaal wel. Als je een keer de trap neemt is het immers wel zo prettig als je niet compleet buiten adem boven komt. Je conditie opbouwen doe je door middel van gerichte cardio-oefeningen. Die kun je in de sportschool doen, waar je zo op een loopband, crosstrainer of roeiapparaat springt. Maar het is veel fijner om je hartslag op te voeren in bijvoorbeeld dat groene parkje bij jou om de hoek. Je bent dan lekker buiten in het zonnetje in een afwisselende omgeving met de wind door je haren.

Vandaag ben ik naar het Sterrebos (Volkspark) in Schiedam gegaan om daar eens lekker te trainen. Hier volgen enkele tips om jouw conditie buiten in de natuur op peil te brengen en te houden:

  1. Zoek een mooi grasveld uit waar je minstens 20 meter onafgebroken kunt rennen, of neem gewoon een heel park.
  2. Neem hardlopen als basis, maar wissel dit continue af met andere oefeningen.
  3. Wissel 1: hoge knieƫnHoge knieen
  4. Wissel 2: plankend naar de overkant
  5. Wissel 3: op handen en voeten naar de overkant
  6. Wees vooral niet bang om iets geks te doen. Probeer bijvoorbeeld eens een handstand tegen een stevige boom aan te doen, net als toen je klein was en totaal geen angst had om te vallen. Dit houdt je routine spannend en je geest jong!

Heb je nog nooit eerder aan je conditie gewerkt? Dan is afwisseling heel belangrijk. Ik raad beginners aan om een minuut hard te lopen en vervolgens een minuut rust te nemen. Daarna doe je een minuut lang een andere oefening gevolgd door weer 60 seconden rust. Gevorderden hoeven niet zoveel rust te nemen. Ga vooral lekker door zolang als je kunt en haal het optimale eruit.

Hardlopen SchiedamOnthoud: blijf jezelf uitdagen… Hoe meer je erin stopt, hoe groter de beloning!

Dus trek je hardloopschoenen aan, ga naar buiten en laat je voeten het werk doen. En keer pas terug naar huis als de zweetdruppels langs je rug lopen!

Comment Section

0 reacties op “Lekkere conditietraining in Schiedam

Plaats een reactie


*