Nieuw: Bingo Bootcamp!
03 oktober 2018 

Nieuw: Bingo Bootcamp!

Bingo, een favoriete guilty pleasure van velen, jong en oud. Het blijft heerlijk die adrenaline door je lijf te voelen stromen terwijl je de nummers op je kaart wegstreept en uiteindelijk een prijs in de wacht sleept. Wat als je het spelplezier van een rondje bingo combineert met een sportieve uitdaging als een bootcamp? Ook dat is een fantastische activiteit, een die endorfines losmaakt.
PlankenMaar ja, hoe verenig je de twee?. Tijdens een spelletje bingo blijf je lekker op je stoel zitten. De enige beweging komt in de vorm van wegstrepen en eventueel naar voren lopen om je prijs op te halen. En een bootcamp is allesbehalve stilzitten. Ik kan je nu dus alvast waarschuwen: als je van een Bingo Bootcamp dezelfde luie ontspanning verwacht als van een avondje gewoon bingoën, dan kom je bedrogen uit…!

Hoe werkt een Bingo Bootcamp dan precies?

De basis is een bootcamptraining zoals je die waarschijnlijk al wel kent: een uur lang intensieve conditie- en krachtoefeningen. Het bingo-element komt in de vorm van een heuse bingokaart die iedere deelnemer krijgt. In totaal staan er ongeveer 30 cijfers op deze kaart. Ieder cijfer correspondeert met een bepaalde oefening. Aan jou de uitdaging om de juiste oefeningen te zoeken.

SitupOp het bootcampterrein (dit kan zowel een binnen- als een buitenlocatie zijn) zijn overal pionnen verspreid. Iedere pion is een oefening, maar je kunt niet zien welke tenzij je de pion omdraait. Je zult dus het hele terrein moeten verkennen om de oefeningen die op jouw kaart staan te vinden.

  1. Draai je een pion om met een oefening die niet op je kaart staat? Dan heb je dubbel pech. Want niet alleen kun je niets afstrepen, je moet ook die oefening doen!
  2. Onthoud ook goed welke pionnen je al een keer hebt omgedraaid, zo voorkom je dat je een oefening meerdere keren moet uitvoeren.

BingokaartDeze Bingo Bootcamp is inclusief een lekkere warming up om alles goed los te maken. Daarna krijg je je bingokaart en kun je meteen aan de slag. Welke oefeningen er zoal op de kaarten staan? Niets wat een ervaren sporter niet kent. Enkele voorbeelden: 20 burpees, 50 sit ups, 10 rondjes hardlopen, 20 jumping squats, enzovoort. Niet moeilijk, wel uitdagend!

Heb je als eerste alle oefeningen op je kaart weggestreept en uitgevoerd dan roep je “bingo!” en ben je officieel de winnaar. Maar dat betekent niet dat je al lekker kunt gaan uitrusten. De Bingo Bootcamp is een groepstraining en er zijn nog veel andere sporters die ook hun bingokaart vol willen krijgen.

We gaan niet naar elkaar staan kijken, we gaan elkaar helpen! Zodra je je kaart vol hebt mag je een partner uitkiezen. De winnaar heeft dus de allereerste keus. De Gewichten boksenBingo Bootcamp is een geweldig avondje individueel sporten en teamwork tegelijk. De ideale combinatie tussen fun en fitness!

De Bingo Bootcamp wordt exclusief bij MoveMakers eens in de zoveel tijd gegeven. Wil jij meedoen, of heb je vragen over het concept? Stuur dan gerust een berichtje of laat een reactie achter.

 

Over de schrijver
Lizet Bakker is de oprichter en eerste trainer van MoveMakers, en heeft passie om zoveel mogelijk vrouwen in beweging te brengen! Sporten is het perfecte middel om fysieke, mentaal en emotioneel in balans te blijven.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down