Verbeter jouw kracht en conditie!
24 januari 2018 
in Sporten

Verbeter jouw kracht en conditie!

Maandag 22 januari was het zover: de allereerste MoveMakers Fitheidstest werd gedaan door 25 sportieve dames uit Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam. Hulde aan iedereen die heeft meegedaan! De deelneemsters hebben volop gezweet, echt alles gegeven en zeiden nog dagen aan deze ervaring terug te denken. Alles stond in het teken van knallen, aan uiterlijk werd geen aandacht geschonken. Een mooi citaat dat helemaal van toepassing was op deze dag luidt dan ook:

Dit hadden enkele dames zoal te zeggen over de Fitheidstest:

Ik zal de hele week aan je denken…!  – deelneemster BoksBootcamp
Zo, dit is tof. Op deze manier krijg ik echt inzicht! – deelneemster Binnen Bootcamp
Ik kom donderdag weer en dan ga ik mezelf verbeteren! –  deelneemster alle bootcamps

Waarom zou je jouw kracht en conditie testen?

Het is natuurlijk leuk om elke week te komen trainen. Of je nu meedoet aan een bootcamp of hardloopt, je werkt actief aan je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de dames die komen sporten bij MoveMakers in Schiedam onder andere hun kracht willen vergroten en hun energiepijl verhogen. Regelmatig bewegen

is goed om dit voor elkaar te krijgen. Daarbij is het helemaal tof als je ook weet hoeveel jouw kracht of conditie precies toeneemt.

Tijdens de test krijgt iedereen de mogelijkheid om het gewicht en de centimeters te meten. Het is niet verplicht, maar als afvallen jouw doel is dan is het zeker aan te raden.

Bij MoveMakers willen we dat onze dames lekker in hun vel zitten. Daarom hebben we deze fitheidstest ontwikkeld. Na hun deelname vroegen enkele vrouwen zich af of één keer per week sporten hun energie en kracht wel voldoende doet toenemen? Over twee maanden wordt de Fitheidstest weer afgenomen en kunnen ze zien of hoe goed zij bezig zijn!

Vanuit resultaten kun je doelen stellen!

Pas als je weet waar je staat heb je volledige duidelijkheid. En vanuit deze informatie kun jijj je verder ontwikkelen. Als je gehaalde resultaten niet bijhoudt, heb je geen duidelijk startpunt. Je weet niet goed wat je precies moet doen en waarvoor. Het is te vergelijken met solliciteren op een baan waarvan je geen idee hebt wat de eisen en kwalificaties zijn!

Met concrete resultaten in je hand kun je concrete doelen stellen. Waarom zou je dat doen? Er zijn enkele goede redenen voor:

Doelen geven focus. Je weet precies welke richting jij op wil. Wil je bijvoorbeeld sterkere beenspieren, zodat je minder snel last heb van je knieën? Dan is krachttraining de strategie voor jou. Of wil je je liever verbeteren op de 50 meter sprint, om fluitend de bus te kunnen halen zonder naar adem te happen? Dan zijn hardloopschoenen meer geschikt voor jou.

Doelen geven motivatie. Een doel geeft motivatie om door te gaan. Het valt niet altijd mee om elke week een bootcamp te doen. Maar als je precies weet wat het doet voor jouw kracht en conditie en hoe dicht je je doel nadert per week, dan word je des te meer gestimuleerd om naar de les te komen en alles van jezelf te geven!

Je kunt trots zijn en meer zelfvertrouwen krijgen. Het is een fantastisch gevoel om te weten dat je echt ergens voor bent gegaan en daadwerkelijk lekkerder in je vel zit! En wist je dat jouw hersenen zich steeds aanpassen aan nieuwe doelen, dat ze deze als de nieuwe standaard gaan zien? Dus als je

elke week trots thuiskomt na een intensieve bootcamp slaan je hersenen dit gevoel op. Na een tijdje is het normaal geworden en kun je op zoek naar grotere uitdagingen om jezelf te blijven prikkelen. Dus wees trots, haal je doel en verbeter je brein!

Lijkt de Fitheidstest je ook iets voor jou? In de week van 22 januari heb je nog de kans! Liever eerst gewoon meedoen met een Bootcamp? Geef je dan op voor een gratis proefles.

Over de schrijver
Lizet Bakker is de oprichter en eerste trainer van MoveMakers, en heeft passie om zoveel mogelijk vrouwen in beweging te brengen! Sporten is het perfecte middel om fysieke, mentaal en emotioneel in balans te blijven.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down