Zoveel sporten: wat doe jij het liefst?
23 mei 2019 
in Sporten

Zoveel sporten: wat doe jij het liefst?

Woon jij in Schiedam of Vlaardingen en wil je graag gaan sporten? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt de sportschool induiken, een rondje hardlopen, thuis fitnessen of heerlijk een uurtje bootcampen By Lizet. Maar wat past nu precies bij jou? Hieronder vind je de vier opties met hun voordelen op een rijtje, zodat je deze vraag makkelijk voor jezelf kunt beantwoorden.

Trainen bij een sportschool in Schiedam of Vlaardingen

gewichtheffen in sportschool1. Je hebt de keuze uit diverse groepslessen.
Vrijwel iedere sportschool biedt verschillende soorten groepslessen aan. Van bodypump tot steps, van aerobics tot piloxing enzovoort. Dit betekent dat je altijd wel een les van jouw gading kunt vinden. Ook kun je gemakkelijk afwisselen als je snel verveeld raakt.
2. Er is veel apparatuur aanwezig.
Naast de groepslessen zal een goede allround sportschool een fitnesszaal hebben waar je je volledig kunt uitleven op de diverse apparaten. Voor elke spiergroep is er wel een toestel aanwezig met een duidelijke uitleg. En als je echt fanatiek aan de slag wilt kun je je wagen aan de losse gewichten. Met één bezoekje kun je dus je hele lichaam trainen. Heerlijk toch?
3. Je mag zo vaak komen als je wilt.
Bij een sportschool neem je vaak een abonnement per maand, tenzij je kiest voor een tienrittenkaart of iets dergelijks. Word je abonnee, dan mag je zo vaak komen als je wilt; niemand die je tegenhoudt. Je kunt aan alle groepslessen meedoen en komen fitnessen wanneer het jou uitkomt. Het excuus van ‘geen tijd' kan dus niet meer worden gebruikt.

Hardlopen

hardlopen 1. Je kunt je tijd helemaal zelf indelen.
Hardlopen is ontzettend gemakkelijk: het enige wat je hoeft te doen is je hardloopschoenen te pakken en de deur uit te stappen. De buitenlucht wacht op je, de parcourtjes liggen overal voor je klaar. Je kunt zo lang of zo kort lopen als je wilt. Of het nu snel een half uurtje is voordat je naar je werk gaat, tussendoor tijdens de lunchpauze of uitgebreid in de avond.
2. Je kunt overal lopen.
Op straat, op het strand, in het gras: overal is er wel een gelegenheid om te hardlopen. En elke oppervlakte geeft ook weer een nieuwe uitdaging, dus probeer ze vooral allemaal uit. Het is ook een ideale mogelijkheid om mooie plekken te ontdekken en volopt te genieten van al het moois dat het Hollandse landschap te bieden heeft.
3. Het is niet duur.
Hardlopen hoeft helemaal niet veel te kosten. Natuurlijk zijn goede hardloopschoenen wel een vereiste, want anders red je het niet en heb je kans dat je snel geblesseerd raakt. Nooit prettig. Maar als je eenmaal in goed schoeisel geïnvesteerd hebt met comfortabele loopkleding dan ben je al goed op weg. Op internet zijn gratis loopschema's te downloaden voor beginners, gevorderden en alles ertussenin. Dus snel op pad!

Thuis fitnessen

Thuis fitness1. Geen uiterlijk vertoon maar echt puur fitness.
Je hoeft je niet te verdiepen in de laatste fitnessmode als je thuis sport. Je kunt direct aan de slag, al is het in je oude tuinbroek. Niemand die het ziet. Je hoeft je dus ook niet ongemakkelijk te voelen door starende blikken of intimiderende medesporters. De focus ligt puur op jezelf en jouw oefeningen. En de douche is vlakbij waardoor je snel tussendoor traint en daarna weer verder gaat met de rest van je dagelijkse bezigheden.
2. Geen gereis naar de sportschool.
Het is niet altijd een feest om tijdens de koude winterdagen die lange tocht naar een sportschool te moeten maken. En in de zomer kun je al bezweet aankomen op de sportschool terwijl je nog niet eens begonnen bent! Ook geen pretje. Thuis heb je alles bij de hand en kun je altijd fris met een workout starten. Ideaal!
3. Ook thuis sporten is niet duur.
Google en YouTube zijn de beste bronnen voor duizenden ideeën om thuis sportief aan de slag te gaan. Van buikspieroefeningen tot bodypump tot krachttraining: alles is te vinden op het internet. Dus het kost je vrijwel niets, tenzij je bijvoorbeeld een setje gewichten wilt aanschaffen. Maar kies je voor een workout waarbij je alleen je lichaam gebruikt dan kun je gratis en voor niets binnen enkele minuten knallen!

En dan nu…: de voordelen van trainen By Lizet!


Bootcamp Schiedam1. Het is kleinschalig.

Je bent By Lizet geen nummer. Er trainen maximaal 14 vrouwen tijdens een les, waardoor je altijd verzekerd bent van genoeg persoonlijke aandacht. Zo weet je zeker dat je alle oefeningen op de juiste manier uitvoert en je spieren daadwerkelijk effectief traint.
2. Er zijn alleen vrouwen tussen de 25 en 60 jaar.
Aan By Lizet sessies nemen alleen maar vrouwen deel. Het is een comfortabele sfeer zonder dat vervelende machogedoe dat je in veel sportscholen aantreft. Je hoeft je ook nooit druk te maken over wat je aanhebt, alle dames zijn er puur voor het sportieve plezier.
3. Iedereen is er met hetzelfde doel.
Iedere vrouw die By Lizet komt trainen wil het liefst een aantal kilo's kwijt, zich fitter voelen en meer kracht en conditie opbouwen. Op zich niet nieuws. Maar door de diversiteit die By Lizet biedt kan iedere vrouw deze doelen allemaal tegelijk realiseren. Je hoeft dus niet te kiezen tussen conditie en kracht, lichaam en geest. Wie komt sporten By Lizet krijgt het totaalpakket.
4. Je traint in een sociale en hechte groep.
De vrouwen die By Lizet trainen leren elkaar snel kennen, omdat het een kleine groep is die regelmatig met elkaar bezig is. Je sport dus altijd samen, ook als je alleen naar de lessen komt!

Waar ligt jouw voorkeur? Een sportschool in Schiedam of Vlaardingen? Buiten hardlopen? Thuis aan de gang? Of toch lekker trainen By Lizet?

Laat een reactie achter en deel jouw ervaringen!

Over de schrijver
Lizet Bakker is de oprichter en eerste trainer van MoveMakers, en heeft passie om zoveel mogelijk vrouwen in beweging te brengen! Sporten is het perfecte middel om fysieke, mentaal en emotioneel in balans te blijven.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down